Wat is een WordPress page builder?

Divi, Elementor, Webdesign, Wordpress

Een WordPress page builder is een tool waarmee je op een visuele en intuïtieve manier webpagina’s kunt maken zonder dat je daarvoor kennis van coderen, programmeren en scripten nodig hebt. In plaats van te werken met HTML, CSS, PHP of JavaScript, kun je met een page builder eenvoudig visuele elementen (widgets, modules, segmenten) toevoegen en deze op de gewenste plaats op de pagina slepen en neerzetten.

WordPress page builders worden voornamelijk ingezet bij het ontwikkelen en ontwerpen van websites die daarna gemakkelijk onderhouden moeten worden. Met een page builder kun je snel en gemakkelijk aantrekkelijke en professionele webpagina’s maken.

Er zijn veel verschillende WordPress page builders beschikbaar, waaronder Elementor, Beaver Builder, Divi, Visual Composer en meer. Elke page builder heeft zijn eigen unieke functies, interface en prijsniveau, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij jouw behoeften en budget past.

In het algemeen werken WordPress page builders goed samen met WordPress-thema’s en -plugins, waardoor je meer controle hebt over het uiterlijk en de functionaliteit van je website. Veelal komt een page builder ook met diens eigen thema, om zo alles uit de pagebuilder te halen. Door gebruik te maken van een page builder kun je tijd besparen, de kwaliteit van je website verbeteren en je online aanwezigheid vergroten.

Bij Blue Phoenix Marketing werken wij voornamelijk met Divi en Elementor. Ook is er ervaring met WP Bakery Page Builder.

Ook interessant

Wat is een UX Designer?

Wat is een UX Designer?

Een UX designer, of User Experience designer, is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van de gebruikerservaring van een product of service, zoals een website. Het doel van een UX designer is om ervoor te zorgen dat het product of de service gemakkelijk te...

read more