Wat is Divi nu precies?

Divi, Webdesign, Wordpress

Divi is een WordPress-thema met builder van Elegant Themes en met meer dan 1,9 miljoen live websites bekend als een uitgebreide en goed werkend thema visual builder voor WordPress. Gebruikers kunnen zo op een visuele manier hun website kunnen ontwerpen en aanpassen, zonder dat ze daarvoor kennis van code nodig hebben.

Met Divi kun je op een visuele manier de lay-out en stijl van je website aanpassen, door middel van een drag-and-drop interface. Het bevat een grote bibliotheek van kant-en-klare sjablonen, modules en widgets die je kunt gebruiken om je website snel te ontwerpen. Dit maakt het een geweldige keuze om een professioneel uitziende website te ontwerpen die vriendelijk is in het onderhoud.

Divi Thema

Divi heeft ook een ingebouwde thema-optie, waardoor het niet nodig is om een ander WordPress-thema te gebruiken. Het Divi thema heeft eigenlijk een hele eenvoudige uitstraling. Dit heeft alles te maken met het feit dat je een volledige uitstraling naar wens kunt creëren door gebruik te maken van de Divi Builder. Het thema werkt dan ook niet zonder de builder, maar je kunt de builder wel gebruiken op andere thema’s.

Divi Builder

Jouw grootste vriend bij het ontwikkelen en onderhouden van de website zal de Divi Builder zijn. Of je nu een nieuwe pagina wilt aanmaken, een (blog)bericht wilt schrijven of een (nieuw) product online wilt zetten. De vormgeving wordt aan de hand van de Divi Builder ontworpen.

Dit is dan ook een van de belangrijkste kenmerken van Divi: de inline editing-functie. De builder zelf werkt heel intuïtief. Het visuele aspect zorgt ervoor dat je ziet wat je doet en hoe het eruit komt te zien. Zo krijg je meteen een idee of wat je aan het doen bent effectief zal zijn en of het het gewenste effect zal hebben. Mooi meegenomen is ook het feit datje direct kunt zien hoe de pagina eruit ziet op een tablet of mobiele telefoon. Je kunt vervolgens de pagina mobile responsive maken door instellingen in te voeren die alleen zichtbaar zijn op een tablet en/of mobiele telefoon. Dit bespaart tijd en maakt het bewerken van je website een stuk gemakkelijker en efficiënter

Modules

Divi heeft 63 modules om je website mee vorm te geven. Sommige zijn alleen zichtbaar als je gebruik maakt van WooCommerce. Er zijn 47 Divi modules en 16 WooCommerce Divi modules.

Een Divi module is een content element dat gevisualiseerd wordt door een blok op de website. Dit blok kun je verslepen om je lay-out te ontwikkelen. Elke module kun je aanpassen via de instellingen zodat dit past bij de visie voor jouw website.

Updates

Een ander groot voordeel van Divi is dat het regelmatig wordt bijgewerkt en verbeterd. Elegant Themes brengt vaak nieuwe functies uit en werkt aan de prestaties van het thema. Dit betekent dat Divi voortdurend wordt verbeterd en dat gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in webdesign.

Prijs

Elegant Themes biedt een life-time abonnement en een jaar abonnement aan. Met beide services krijg je toegang tot hun volledige bibliotheek van WordPress-thema’s en plugins. Dit omvat Divi, maar ook andere populaire thema’s zoals Extra en de Divi Builder-plugin.

En nu?

Kortom, Divi is een populaire en veelzijdige page builder en WordPress-thema van Elegant Themes. Het is een geweldige keuze om een website te ontwikkelen die zeer gemakkelijk in het onderhoud is door hun visuele builder. Met de verschillende modules, en regelmatige updates, is Divi een uitstekende keuze voor het maken van een professionele en aantrekkelijke website. Dit is dan ook de reden dat dit de nummer 1 visual builder voor Blue Phoenix Marketing is.

Ook interessant

Waarom website onderhoud cruciaal is

Waarom website onderhoud cruciaal is

Als zelfstandige ondernemer of MKB'er begrijp je dat een effectieve online aanwezigheid essentieel is voor het succes van je bedrijf. Het bouwen van een website is slechts de eerste stap; het regelmatig onderhouden ervan is net zo belangrijk. Ik neem je mee door de...

read more