Waarom website onderhoud cruciaal is

Webdesign, Wordpress

Als zelfstandige ondernemer of MKB’er begrijp je dat een effectieve online aanwezigheid essentieel is voor het succes van je bedrijf. Het bouwen van een website is slechts de eerste stap; het regelmatig onderhouden ervan is net zo belangrijk. Ik neem je mee door de essentiële aspecten van website-onderhoud en waarom dit van vitaal belang is voor jouw bedrijf.

Waarom website onderhoud?

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag: Waarom doe je dit?

Een website die goed presteert en veilig is, is de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep en het verkrijgen van betere posities in zoekmachines. Onderhoud is hier key!

Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw website altijd in topconditie verkeert:

1. Regelmatige Back-ups

Het maken van regelmatige back-ups is als een verzekering voor je website. In het geval van een storing of aanval, zorgen deze back-ups ervoor dat je geen gegevens of inhoud verliest.

2. Software-updates & Beveiliging

Om de veiligheid en prestaties van je website te waarborgen, is het cruciaal om regelmatig software-updates uit te voeren. Wanneer thema’s en plugins niet up-to-date zijn hebben hackers de mogelijkheid om je website over te nemen. Ik zorg ervoor dat je CMS, thema’s en plug-ins up-to-date blijven, zodat je website altijd beschermd is tegen potentiële bedreigingen.

3. Optimalisatie van website snelheid

Een snelle website is essentieel voor zowel gebruikerservaring als SEO-succes. Niemand wil wachten tot een pagina is geopend. Denk hierbij aan mobile snelheid én desktop snelheid. Ik kan je helpen met de optimalisatie van de snelheid van je website door afbeeldingen te comprimeren, onnodige plug-ins te verwijderen en gebruik te maken van caching en CDN’s.

4. Inhoudsupdate en strategie

Houd je website relevant door regelmatig de inhoud bij te werken. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de bestaande pagina’s, maar geef ook antwoord op de vragen van je doelgroep. Ik help je graag bij het opzetten van een effectieve contentstrategie, zodat je website altijd fris en actueel blijft.

En nu?

Website-onderhoud vergt toewijding, maar het resultaat is een veilige, snelle en relevante website die gewaardeerd wordt door zowel gebruikers als zoekmachines. Bij Blue Phoenix Marketing sta ik klaar om het technische aspect van website-onderhoud uit handen te nemen, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: ondernemen. Neem vandaag nog contact met mij op voor een website die altijd in topvorm is!

Ook interessant

Wat is een UX Designer?

Wat is een UX Designer?

Een UX designer, of User Experience designer, is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van de gebruikerservaring van een product of service, zoals een website. Het doel van een UX designer is om ervoor te zorgen dat het product of de service gemakkelijk te...

read more