Het verschil tussen Divi en Elementor (PRO)

Divi, Elementor, Webdesign, Wordpress

Divi en Elementor zijn beide populaire page builders voor WordPress. Met deze visual builders kun je de visuele lay-out van je website creëren en aanpassen zonder dat je daarvoor kennis van coderen nodig hebt. Hoewel ze beide soortgelijke functionaliteit bieden, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen Divi en Elementor.

Divi

Divi is een populaire page builder die wordt aangeboden als onderdeel van de Elegant Themes-abonnementsservice. Het is een drag-and-drop builder waarmee je op een visuele manier je website kunt aanpassen. Divi bevat een groot aantal kant-en-klare sjablonen, modules en widgets die je kunt gebruiken om je website snel te ontwerpen. Het heeft ook een inline editing-functie waarmee je de inhoud van je pagina direct kunt bewerken zonder de backend-editor te hoeven openen. Divi wordt geleverd met een ingebouwde thema-optie, waardoor het niet nodig is om een ander WordPress-thema te gebruiken.

Elementor

Elementor is een krachtige page builder die wordt aangeboden als zowel een gratis als betaalde versie. Het biedt een drag-and-drop-interface waarmee je de inhoud van je pagina’s en posts kunt aanpassen. Elementor heeft een uitgebreide set widgets en sjablonen waarmee je snel en gemakkelijk je website kunt ontwerpen. Het heeft ook een live preview-functie waarmee je direct kunt zien hoe je wijzigingen eruit zullen zien op je website. Elementor is compatibel met alle WordPress-thema’s, maar biedt ook een eigen blanco thema om alles uit de builder te kunnen halen

Belangrijkste verschillen tussen Divi en Elementor

  • Abonnementen: Divi is alleen beschikbaar als onderdeel van de Elegant Themes-abonnementsservice. Hier kun je ervoor kiezen om je abonnement jaarlijks te vernieuwen, of in één keer te betalen voor een life-time abonnement. Elementor biedt zowel gratis als betaalde versies aan. De betaalde versie is jaarlijks te vernieuwen.
  • Widgets en sjablonen: Beide builders bieden een grote bibliotheek van kant-en-klare sjablonen, modules en widgets aan, waarbij je bij Elementor alleen met het betaalde abonnement toegang hebt tot alle mogelijkheden.
  • Thema-optie: Divi bevat een ingebouwde thema-optie, waardoor het niet nodig is om een ander WordPress-thema te gebruiken. Elementor is compatibel met alle WordPress-thema’s, maar biedt ook een eigen blanco thema aan.
  • Inline bewerken: Divi heeft een inline bewerkingsfunctie waarmee je direct de inhoud van je pagina kunt bewerken, terwijl Elementor de bewerkingsfuncties biedt in een sidebar.
  • Prijs: De prijs van Divi is of jaarlijks of eenmalig (afhankelijk van het abonnement dat je kiest). Bij Elementor kies je voor de gratis versie of betaal je jaarlijks de prijs.

Conclusie

Hoewel Divi en Elementor beide uitstekende page builders zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Divi is een goede keuze als je op zoek bent naar een page builder die is geïntegreerd in een thema-optie en veel kant-en-klare sjablonen en widgets bevat en waar je maar één keer voor hoeft te betalen. Elementor is compatibel met alle WordPress-thema’s en biedt een gratis versie aan.

Vanuit Blue Phoenix Marketing geven wij de voorkeur voor websites met de Divi builder te bouwen. Toch staan wij ook open om websites in Elementor te ontwikkelen, omdat voor sommige klussen daar net de juiste elementen in zitten die bij Divi ontbreken (en visa versa).

Ook interessant

Waarom website onderhoud cruciaal is

Waarom website onderhoud cruciaal is

Als zelfstandige ondernemer of MKB'er begrijp je dat een effectieve online aanwezigheid essentieel is voor het succes van je bedrijf. Het bouwen van een website is slechts de eerste stap; het regelmatig onderhouden ervan is net zo belangrijk. Ik neem je mee door de...

read more